Nyheter

RAZZIA – polisen slog till mot svartklubb på industriområde


Fem personer sitter sedan söndagskvällen anhållna efter ett tillslag mot en så kallad svartklubb i ett industriområde i Norrköping.

Natten till söndag genomförde polis en husrannsakan i en misstänkt svartklubb i ett industriområde i Norrköping. Insatsen var planerad och hade föregåtts av en längre tids spaning från polisens sida. Företrädare för Kronofogdemyndigheten och räddningstjänsten vid Norrköpings kommun samverkade också med polisen.

Ingripandet resulterade i att sju personer greps misstänkta för olovlig försäljning av alkohol (grovt brott) och olovligt innehav av alkoholdrycker. Polisen tog sprit och öl i beslag. Samtliga sju anhölls av åklagare under söndagen. I samband med husrannsakan uppkom även misstankar om brott mot lotterilagen eftersom det anträffades värdeautomater för spel i lokalen och att det inte finns tillstånd för dessa.

Efter förnyade förhör beslutade åklagaren under kvällen att frige två personer. Fem personer är fortfarande anhållna eftersom åklagaren bedömer att dessa haft en central roll i verksamheten och misstänks för att aktivt driva klubben där det säljs alkohol utan tillstånd.

– Det går inte i dag att avgöra om jag kommer att begära någon av de anhållna häktade. Det är för tidigt att i dag kunna avgöra omfattningen av verksamheten. Det kommer behöva genomföras ytterligare förhör med de anhållna och med de personer som besökte lokalen för att köpa alkohol. Innan dessa förhör kan hållas ska polisen också gå igenom beslag och genomföra viss teknisk undersökning, säger chefsåklagare Torsten Angervåg i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook