Debatt

Regeringen ökar klyftorna i samhället

Klyftorna ökar och Sverige blir allt mer orättvist och ojämlikt. Nyligen rapporterade Rädda Barnen att barnfattigdomen i Sverige ökat med ytterligare 10 000 barn mellan 2007 och 2008.

Organisationen Bris, Barnens rätt i samhället, har meddelat att deras jourtelefon aldrig tidigare fått så mycket samtal som under 2010. Vi ser att den borgerliga regeringens politik med försämrad a-kassa och sjukförsäkring leder till att allt fler föräldrar blir fattiga. Det leder i sin tur att allt fler barn far illa.

 

Siffror från Försäkringskassan visar den dramatiska ökningen av förtidspensioneringarna av unga. Den har ökat med 50 procent under alliansens första fyra år vid makten. Lägg till att kunskapsresultaten sjunker i de svenska skolorna och att segregationen och ojämlikheten bara ökar bland eleverna.

 

Vad är det som händer? Vart är Sverige på väg? Den frågan ställer vi som kristna socialdemokrater i Jönköpings län. Vi undrar särskilt hur kd stillatigande kan acceptera en utveckling som ytterst beror på att det bedrivs en orättfärdig och orättvis politik av den borgerliga regeringen. Vid det senaste valet var det många kristna väljare som såg det. Ca 60 000 kristna väljare lämnade då det blå laget och röstade med de rödgröna.

 

Tyvärr pågår en accelererande utveckling mot ett delat samhälle. Vi får en majoritet som lever ett gott liv på en minoritets bekostnad. Det är ett borgerligt systemskifte och vi kristna socialdemokrater beklagar att kd deltar i denna förfärande utveckling.

 

Vi Broderskapare kämpar för frihet, jämlikhet och solidaritet. Vi kan därför inte stillatigande se på hur klyftorna och orättvisorna ökar. Det är inte rättfärdigt att redan utsatta människor ska betala till redan ekonomiskt starka. Vårt krav om att ”alla ska med” handlar om kärleken till sin nästa och solidariteten människor emellan. En bärande tanke i Broderskapsrörelsen är Jesu ord i Matteusevangeliet: ”Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.”  För detta brinner vår politiska vilja.

 

THOMAS STRAND                                     ANNA-CARIN MAGNUSSON

Ordförande Kristna socialdemokrater             V ordförande Kristna socialdemokrater

i Jönköpings län                                               i Jönköpings län

 

 

 

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook