Debatt

Regeringsduglighet?

Hej, folkvalda av olika dignitet i Vetlanda kommun – och tillhörande ett flertal nya block som lagt sig i sina ”skyttegravar” och där smider sina ränker – alla med mycket varierande tydlighet – när vi nu tyvärr kan räkna fram 42 dagar efter valet.

Att alliansen varit sina egna ”dödgrävare” under lång tid har med tydlighet legat i luften och nu visat sig slå rättvist mot KD och C, som tillsammans tappat 6 mandat.

 

Vilken trygghet ska S kunna känna som kommunalrådsbärande parti – som nu lierar sig med gamla alliansens C och M – med gamla bröder och systrar i KD och FP som ser det hedervärt, moraliskt korrekt och på grund av värdegrunder som de talar om, lirar med makten på ett för mig outgrundligt sätt. Respektlöst och ohederligt som jag ser det.

 

Nya löjens skimmer och svarta moln samlas över våra nyvalda företrädare i KF, som redan efter 16 dagar ska samlas för att konstitueras för en framgångsrik (?) ny fyraårsperiod, med en startsträcka som borde använts bättre än alla dessa löjeväckande utspel om presskonferenser och föga förtroendegivande spel som mer liknar barns lek i sandlådan.

 

Demokratins spelregler ger tyvärr utrymme för en nonchalans mot den folkvilja som valet gett utslag för.

 

Dåliga personrelationer i förening med att flera offrar sin heder – ger dem ett ansikte och visar många ”fula trynen” – som inte bådar gott för snabbt återuppbyggt förtroende för dem som ändå till slut ska ta hand om rodret. Vår Vetlanda kommun har behov av bättre politisk ledning än den vi haft och syns nu tyvärr gå mot splittringar som kommer att ge besvärande  energitapp.

 

Förhandlarnas roller och förmåga att driva fram förslag i rimlig tid och anpassat till väljarnas missnöje över förd politik ger nya majoriteten ett motlut av ovanligt slag redan från start.

 

JACK ANDREÉN

Vetlanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook