Nyheter

Regionstyrelse om film men inte om kris

I veckan som gick sammanträdde regionförbundets i Jönköping styrelse. Allvarliga politiker och tjänstemän reste till Värnamo för att på Vandalorum i Värnamo dryfta det som är av avgörande vikt för länet, t ex Smålandsleden och animerad film.

Man hann också med att dryfta den egna budgeten, vilket ju är viktigt för framtiden.

Frågor som för skattebetalarna är stora, som t ex sysselsättningskriser i två dominerande sektorer som trähusbranschen och metallindustrierna berördes inte.

Inte heller bostadssituationen i expansiva områden kom på tal.

Sådant hann man naturligtvis inte med när tunga frågor som vandringsleder och animationer stod på agendan. Men man hann med fika i två omgångar plus lunch – på skattebetalarnas bekostnad.

Men några tankar på hur utsatta branscher i regionen skulle kunna stöttas genom beslut om lobbying uppåt i den politiska hierarkin förekom inte.

Men inom nio år ska Småland vara den ledande träregionen i Europa. Det har länsstyrelserna och regionförbunden i de tre länen bestämt. Man ska göra den trärelaterade näringen konkurrenskraftig, nationellt och internationellt, förklarar man i en pressinformation från regionförbundet. Det är betydelsefullt för trähusbranschen nu.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook