Nyheter

Restaurangägare våldtog kvinnor på löpande band – dömd till fängelse

Hovrätten för västra Sverige har nu meddelat dom i ett mål där en 50-årig restaurangägare och en 25-årig man har stått åtalade för bl a grov våldtäkt.

Tingsrätten dömde de två männen för att tillsammans och i samförstånd ha gjort sig skyldiga till grov våldtäkt mot två kvinnor. Den yngre mannen dömdes dessutom för våldtäkt mot fyra andra kvinnor och för sexuellt tvång, i ett fall i kombination med kränkande fotografering, mot ytterligare två kvinnor.

Hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten när det gäller vad som är bevisat i målet och fastställer tingsrättens fällande dom. Hovrätten fastställer också de straff som tingsrätten dömde ut. Det innebär att restaurangägaren döms till 6 års fängelse och 25-åringen till 9 års fängelse.

Hovrätten höjer skadeståndet som 25-åringen ska betala till en av kvinnorna som utsatts för sexuellt tvång. Skadeståndet höjs från 60 000 kr till 80 000 kr. I övrigt gör hovrätten samma bedömning som tingsrätten även när det gäller de skadestånd som de båda männen ska betala till kvinnorna.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook