Nässjö Nyheter

Forserumsbo polisanmäler journalister: ”De har förtalat oss”

En man i Forserum polisanmäler nu den samlade mediekåren för förtal. Enligt Forserumsbon har journalisterna felaktigt utpekat honom själv och alla Forserumsbor som rasister i samband med bevakningen av de påstådda förföljelserna mot de etniska somalierna i Forserum.

Mannen som är i övre medelåldern berättar, enligt uppgifter till Höglandsnytt, för polisen att han och andra Forserumsbor ”känner sig utpekade efter allt som skrivits och sagts”.
Polisanmälan riktas till television, radio och tidningar. Enligt polisen pekas inget medium ut specifikt, det är därför oklart om också Höglandsnytt omfattas av polisanmälan.
Mannen menar att medias bevakning inneburit att Forserumsborna pekats ut som rasister.
Enligt preliminära uppgifter från polisen till Höglandsnytt kan det dock bli svårt att gå vidare med förtalsanmälan eftersom anmälan är allmänt hållen ingen kanal eller tidning pekas ut med namn.
Brotten ska enligt Forserumsbon ha begåtts mellan den 10e och 31a augusti.
Förutom media har Forserum blivit föremål för ett stort antal besök och uttalanden av politiker från mer eller mindre alla partier. Dessa ombeds nu sluta upp med att besöka Forserum och använda orten som slagträ i debatten.
Följ Höglandsnytt på Facebook och Twitter för omedelbara nyhetsuppdateringar, konversationer, länkar och andra uppdateringar

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

24 Comments

 1. VA? ”Etniska somalierna i Forserum” – när kommer twitterstormen? Varför finns det etniska somalier när det inte finns etniska svenskar?

  Trodde alla hade samma kultur och att alla var världsmedborgare (bortsett från palestinierna som givetvis skall ha ett eget land)…

  1. Ja, hyckleriet vet inga gränser. Att folk i media inte ens verkar fatta det själva, du vet det är tydligen skillnad på folk och folk. Trots alla ”vi gillar olika”-kampanjer….

 2. ”Enligt preliminära uppgifter från polisen kan det bli svårt att gå vidare med förtalsanmälan eftersom anmälan är allmänt hållen ingen kanal eller tidning pekas ut med namn.”

  Men vad menar dom — om jag tex blir rånad och anmäler det, måste jag då kunna namnge rånaren för att polisen skall gå vidare med anmälan och utreda brottet? Kanske därför som uppklarningsprocenten är så låg!

  1. Självklart, även om du blir mördad eller våldtagen. Det är faktiskt den grundläggande orsaken att polisen klarar upp så få brott, att brottsofferna inte informera sig om det.

   Tänk bara om brottsofferna kunde göra sitt jobb som brottsoffer bättre och göra några små enkla saker som att ta reda på namn, personnummer, bostadsadress samt kontoinformation på gärningsmännen, då hade polisen säkert kunnat lösa 25-30% av brotten utan problem!

 3. Om det är så att polisen tycker att man skall vara mer specifik i sin anmälan så är det ju inte så svårt att precisera några av de de värsta…finns ju några som utmärkt sig ganska ordentligt…

 4. Vore det inte på sin plats att få med Nässjös kommunalråd på anmälan.
  De som ska ha företroende som folkvlada företrädere har ju utpekat sina egna kummuninnevånare som rasister.

  1. Anmäl, man ur huse och demonstrera samt samla namnunderskrifter mot kommunalrådet. Mobbningen mot svenskar har gått för långt. Förljugenheten från vår media är undermålig och genomskinlig, som cellofan.
   Förresten. Hur har ni lyckats komma in genom centrum nu, när det har varit infernaliska köer till den mobila polisstationen. När kommer FN för att bevaka kaoset?

 5. För att statuera exempel så räcker det mer än väl att anmäla SVT.
  Det var de som började cirkusen. Sannolikt för att flytta fokus från Kortedalarättegången.
  Att anmäla dem till granskningsnämnden hjälper föga eftersom det är folk av samma skrot och korn som sitter där som reportrarna på SVT.

  1. Det man kan göra är att sluta betala tv-licensen. Det är väl det som sker nu när man planerar att avskaffa den och ta den via skatten istället.

 6. Kalla någon rasist är inte att förtala:

  Det är samma sak som att säga:
  – Jag håller med dig och har inget att invända men är för feg för att säga det så
  jag kallar dig rasist, islamphob och Breivikare och på så sätt kan jag hålla huvudet
  högt trots att jag saknar ryggrad.

  1. Sant, Men nu rörde det sig om att somailerna kände sig hotade och trakasserade, och även att de begåtts, eller påståtts begått en hel del brott som forsumborna beskylldes för helt utan att de fanns något som helst belägg för detta.

   Oavsett om de var någon forrsumbo eller inte som gjorde det, så var de knappast hela populationen. Det har flera gånger utmålats som att befolkningen i stort står bakom problemen, vilket nog kan klassas som förtal.

 7. Bra gjort att anmäla. Tummen upp för dig! Vi är många som tröttnat på den mediala hetsen mot svenskar med falska anklagelser om rasism och annan smörja. Kom ihåg att vi alla står bakom dig!

 8. Ha Ha granskningsnämnden vilka pajaser det enda de göra är att fria alla övertramp. SVT opartiskt ?? Ha Ha Ha de är pinsamma bryter regelbundet avtalet med staten.

 9. Såg TV-reklam ikväll för att man ska betala TV-licens för att garantera oberoende media. Kunde inte låta bli att småle – är det verkligen någon som går på att Svt är oberoende?? Skulle aldrig få för mig att betala TV-licencen – ett direkt hån att tvingas betala för rena DDR-propagandasmörjan…

  1. Tyvärr kommer det hela att bli en skatt ALLA kommer måsta betala. I förslaget står fr om januari 2014. Kan detta vara lagligt?

 10. Som icke boende i Forserum kan man bara bekräfta att invänarna i ert samhälle framställts som både rasister och mindre begåvade. Personligen har jag ingen anledning att tro att Forserumbor är särskilt annorlunda än andra svenskar. Varför media vill få oss att tro så får var och en gissa sig till.

 11. Här raderas det friskt.
  Rapporteringen av forserumsborna som rasister är i sig rasistiskt.
  Svt gör dagligen så många övertramp vad gäller deras uppdrag som oberoende granskare att det blir oundvikligt att fråga:
  När avskedas svt:s Eva Hamilton. Hon är ytterst ansvarig för svt:s sändningar.

 12. Varför kan inte alla de som har bevis på tidningar och radio/TV, artiklar och video för rasistanklagelserna bifoga detta till anmälan. Vill polisen ha bevis så kan väl alla ställa upp och skaffa det.

Kommentarer avstängda