Riksdagsman tar upp polisens framtid Vetlanda | Höglandsnytt
Nyheter Vetlanda

Riksdagsman tar upp polisens framtid Vetlanda

Idag måndag kommer riksdagsledamoten Johan Linander (c) till Vetlanda. Han ska bland annat träffa poliser och delta i centerpartiets cafékväll. Den övergripande frågan är polisens framtida närvaro i Vetlanda.

Skåningen Johan Linander, 37,  är riksdagens justitieutskotts vice ordförande och har nyligen varit med att presentera ett förslag på polismyndighetens nya indelning och organisation som skulle innebära en enda myndighet istället för länsuppdelad som idag. En centralisering som oroat.
”Det inte ska innebära någon centralisering av polisverksamheten. Svenska folket kommer inte att uppleva att polisen flyttas längre ifrån dem. Snarare tvärtom, eftersom vi frigör resurser på administration och annat som idag dubbelarbetas så kan mer resurser läggas på kärnverksamheten, brottsförebyggande och brottsutredande”, har Johan Linander uttalat sig tidigare.
Centern i Vetlanda vill ändock ställa frågor till Johan Linander.
”Vi ställer oss frågan vad detta bedöms medföra för orter på landsbygden, om Vetlanda som tidigare varit ett självständigt polisdistrikt kommer att ha någon närvarande, tillgänglig polis i framtiden. Frågan har stor betydelse för trygghet och rättssäkerhet men även för landsbygdsutveckling eftersom människor för bosättning och etablering förväntar sig ett visst grundläggande samhällsskydd”, skriver fullmäktigeledamot och tidigare polisen Börje Wilsborn (c) i ett pressmeddelande.

Börje Wilsborn avgick 2005 som närpolisområdeschef på Höglandet i protest mot en polisorganisation som han menade förde poliserna längre bort från medborgarna.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Det vore intressant hur Johan Linander försvarar regeringens godkännande att gå på RPS beslut att avveckla Beredskapspolisen när det stormar som mest runt polisen. När en myndighet knappt klarar att upprätthålla en kärnverksamhet så passar man på att skära ner sin egna krisberedskap.
    Att hänvisa till att polisen uppnått målet om 20000 poliser är bara nonsens. Alla vet vid det här laget att den satsningen blev ett rent fiasko.
    Nä, det skall bli intressant att se vilka som styr landet efter valet 2014.

Kommentarer avstängda