Riksskyttegymnasiet i Sävsjö på väg mot start | Höglandsnytt
Nyheter

Riksskyttegymnasiet i Sävsjö på väg mot start

Det drar ihop sig till start för Riksidrottsgymnasium Skytte i Sävsjö. Under tisdagen hade skyttesportförbundet en sittning med de ansvariga från kommunen, Aleholmskolan och de två tränarna. ”Det ser bra ut”, summerade man intrycken.

Det var Hans Drugge och Malin Carlsson, konsulenter, som checkade av hur långt man kommit i förberedelserna. Elevbostäderna, de 36 rummen, är inte klara än men är till den 1 augusti. Och elevboendet är en viktig del – de tio eleverna, merparten tjejer, som är klara för intag kommer från Gällivare i norr till Vellinge i söder. Det boende som skapas åt dem ska vara deras hem i tre, kanske fyra år.

De båda instruktörerna Paul Larm och Gert Rosengren (och den tredje som anställs i dagarna) får en viktig uppgift vid sidan av det rent skyttemässiga. De ska också finnas till hands, egentligen dygnet runt, för sina adepter.

Livet för en ung individ, som kommer till Sävsjö med elitambitioner inom sin sport kan vara tufft. Man förväntar sig också elitresultat studiemässivgt. Erfarenheterna från Strömsund, där gymnasiet med riksintag legat i 30 år, är att skytteeleverna hade bättre studieresultat än vanliga elever.

Det är något nya Aleholmsrektorn Anette Frisk gärna bär med sig. Skytteeleverna ska under åren samla på sig kunskaper inom de tekniska programmet, naturprogrammet och samhällsprogrammet. Alla kan läsa i Sävsjö, ingen behöver pendla till Vetlanda, vilket också varit en möjlighet.

Det är många bitar som ska vfalla på plats under sommaren. Den 19 augusti är det upprop, gtre dagar senare är det kick off-dag ute i Bringetofta – och sen börjar allvaret med mycket träning, många tävlingar, varav en hel del utomlands.

Från skyttesportförbundet har man högt ställda förväntningar på Sävsjö.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook