Speedway

”Riktigt lågt” – senaste nytt om speedwaybråket i Vetlanda


Det blev bråkigt i depån efter den ordinarie matchen mellan Elit Vetlanda och Masarna i tisdags kväll. Depåbråket gällde spårval i extraheatet som skulle avgöra bonuspoängen.

LÄS MER: Vetlanda tog chansen med minsta marginal
Bråket utspelade sig mellan lagledarna för de båda lagen. Masarnas lagledning ska ha anklagat EV-ledningen för att att ha fuskat i lottningen av spår.
Lottningen skedde genom att tävlingsledaren höll fram två pinnar som skulle dras av lagledarna. Pinnarnas färg indikerade vilket spår som skulle gälla.
”Att jag skall ha dragit min pinne innan Stefan Bäckström [Masarnas lagledare] kom dit är ren och skär lögn. Stefan och jag, tillsammans med vår tävlingsledare Pierre Sunesson, står och ska dra. Jag som hemmalag drar först och får röd bana. Stefan drar vit. Två minuter efteråt börjar Masarna härja om att jag ska ha vetat om vilken av pinnarna som var röd genom att jag ska ha fått informationen av vår tävlingsledare. Att anklaga Pierre för detta är riktigt lågt, för är det så det går till på andra arenor så lovar jag att jag inte skall lita på någon framöver”, skriver EV-ledaren Fredrik Staaf i sin eftermatchenanalys.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook