Rinaldo förde Vetlanda BK till seger

Med veteranen Fredrik Rinaldo tillbaka i laget – och som dessutom gör mål på hörna -förblir Vetlanda BK obesegrat i Sapa Arena. VBK vann med 6-5 (1-3) sedan man vänt ett 1-4-underläge.

Fredrik Rinaldo spelade inte mycket på försäsongen, men gjorde comeback mot Sirius.Han spelade mycket sparsamt, men istället för kvantitet producerade han kvalitet. Han satte 1-1 på hörna i 13:e minuten. Ingen kanonhörna, men eftersom VBK inte gjort mål på 32 hörnor tidigare under säsongen kom den här mycket lägligt.Dessutom serverade han Björn Einarsson ett drömpass mitt i planen fram till 4-4 tio minuter in i andra halvlek.VBK släppte nämligen in tre raka mål efter Rinaldos hörnmål, men det kunde och borde varit det dubbla.

Sirius, främst genom Christian Mickelsson, hade flera frilägen, men stod inte Jonas ”Skorven” Persson i vägen i VBK-målet tog bollen i ribban eller stolpe.2-4- och 3-4-målet för VBK gjorde Andrei Morokov respektive Jesper Jonsson. Även Jespers mål tillkom efter hörna så här putsade VBK till den statistiken ordentligt. I andra halvlek var det ett helt annat VBK både försvars- och anfallsmässsigt. Fler var delaktiga i anfallen och i försvarsspelet mötte man Sirius högre upp i plan.Ändå kunde forne VBK-spelaren Patrik Johansson göra 4-5 på ett slumpmål från kortlinjen där ”Skorven” Persson visade sig vara mänsklig i målet.VBK skulle emellertid komma tillbaka en gång till i matchen, Björn Einarsson gjorde 5-5 och Jesper Jonsson 6-5 med kvarten kvar att spela. Vid båda målen stod amerikanen Daren Richardson för framspelningarna.Om VBK satte två hörnor så kammade Sirius noll. Uppsalalaget har nu haft närmare 40 hörnor på sig utan att göra mål. En annan notering: Sirius kom till spel med bara två avbytare eftersom man förutom reservmålvakten inte hade en enda junior i laget vilket är mycket ovanligt i dagens bandy och kanske ett tecken på att återväxten i Sirius kunde varit bättre. Detta fick man också mycket riktigt lida för mot slutet av matchen då man knäade rejält.Inte mindre än 1 286 åskådare bevittnade matchen.