Rolf Wernersson fångar stämningar i Nässjö | Höglandsnytt
Kultur Nyheter

Rolf Wernersson fångar stämningar i Nässjö

Förundran inför verkligheten. Så kan Eksjöläraren Rolf Wernerssons tavlor beskrivas. Hans utställning på konsthallen i Nässjö öppnade i helgen och öppnar upp för eftertanke och ger ro för ögonen.

Rolf Wernersson beskriver att han gått från att avbilda människor rent figurativt nu har gått över till naturmåleri. Men då inte genom omedelbara avbildningar. Han försöker istället fånga stämningar. Något som verkligen lyckas i de tavlor som nu ställs ut i Nässjö. Särskilt genom de till synes enkla men i själva verket mystiskt komplexa kvadratiska målningarna.

”Man står mitt i det stora ofattbara och söker ett språk för det obegripliga. I sitt innersta rum är man ensam och grammatiken blir då lätt unikt personlig. Kan tänka att just därför vissa bilder ligger i gränslandet till det abstrakta”, beskriver Rolf Wernersson sina tankar om sitt skapande.


Vernissagen i lördags blev tämligen lyckad med flera sålda tavlor, som vanligt titellösa enligt Rolf Wernerssons önskan att inte blanda sig i för mycket av betraktarens upplevelse av målningen.

När Rolf Wernersson inte ställer ut i Nässjö konsthall är han bildlärare i Eksjö och Mariannelund och har ett eget galleri hemma i Havik, Hult. Utställningen i Nässjö pågår till den 18e februari.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook