Debatt

”Rösta den 25e maj!”


”Vill vi kunna påverka den framtida politiken i en specifik riktning är det viktigt att vi går och röstar i Europaparlamentsvalet den 25 maj”, skriver Gnosjöpolitikern Kari Parman (s) i ett inlägga på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Att leva i ett samhälle som präglas av brist på medkänsla, ett samhälle där människorna förvandlats av marknadsfundamentalismen till produktionsfaktorer istället för tänkande varelser, kan upplevas som tungt. Självupptagenheten accelererar och en kollektiv autism lägger sig likt en våt filt över vår civilisation.

I en globaliserad värld har vi blivit allt mer beroende av internationellt samarbete. De flesta besluten som fattas av våra politiker i Sverige, oberoende om det är på statlig eller kommunal nivå, påverkas av den inom EU förda politiken.

Därför är det viktigt at VI som är röstberättigade ta vårt ansvar, rannsakar och begrundar det rådande läget och ta ställning till, vilket samhälle vi vill leva i framtiden. Vill vi att det framtida samhället tillgodoser de grundläggande behoven för de stora flertalet eller kan vi tänka oss ett samhälle där ojämlikheten breder ut sig. Ett samhälle för de redan privilegierade eller ett samhälle som tar ett större ansvar för de utsatta, sårbara och marginaliserade.

Tycker vi att man skall straffa de sjuka och arbetslösa och därigenom permanenta ett utanförskap?
Eller bör vi med alla till buds stående medel verka för ett samhälle där alla kan känna sig delaktiga på lika villkor? Vill vi kunna påverka den framtida politiken i en specifik riktning är det viktigt att vi går och röstar i Europaparlamentsvalet den 25 maj.

Kari Parman (S), Gnosjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. För mig är det lika självklart att rösta nu som i riksdagsvalet….men det blir inte på ”det röda” blocket.

Kommentarer avstängda