Nyheter

Rösta, vinn, bygg med 174 999 i rabatt

Designers Saturday har blivit stor. Och nu täcker evenemanget också fredagen och lördagen. Fredagen har blivit Sävsjös med hus- och inredningsdesign på programmet. Det är rätt naturligt: i den kommunen finns fler husfabriker än någon annanstans.

Fyra av dem finns med i och utanför Kulturhuset, där de visar upp var sitt förslag till hus de skulle vilja bygga på en av kommunens tomter vid Hägnevägen med utsikt över Hovgårdssjön.

 

Mässbesökaren får lägga sin röst på det förslag hon/han gillar bäst. Vinnande företag kan sedan bygga det huset på tomten, som kommunen säljer för en (1) krona. Villkoret är att man har en kund, som på det här sättet skaffar sig en tomtrabatt på 174 999 kronor.

 

Tre av husföretagen kör med öppet i produktionen under fredagen – undantaget är SmålandsVillan i Vrigstad, som just nu bygger om sina produktionslokaler. I gengäld placerar man några husmoduler utanför Kulturhuset till allmänt beskådande.

 

Det går bussar runt till de andra husföretagen – i Rörvik har Rörvikshus öppnat dörrarna till sitt visningshus som ligger med utsikt över Allgunnen.

 

Det blir inte bara husfabriker – det som behövs i form av fönster och trappor finns där liksom också vad den digitala arbets- och fritiden kan kräva. Företag som bygger nytt, om och till finns på plats.

 

Och Sävsjö Trädgård.

 

I Värnamo lyfter man fram möbeldesignen under lördagen.

 

I Möbelrikets huvudstad, Lammhult, firar man Designers Saturday i dagarna tre. Allt är öppet – från affärer till kyrka.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook