Eksjö Höglandet Ledare Toppnyheter Vetlanda

ROVDRIFTEN i Vetlanda och Eksjö – DE OHÅLLBARA STÄDERNA


Lyxkvarteren smälls upp ett efter det andra men det finns inte ens tillräckligt med dricksvatten. Det är 2020 och ödestimme för kampen mot klimatförändringarna men i kommunerna på Höglandet är det fortfarande gamla rovdriftstänkandet som gäller.

Det finns ingen biologisk mångfald på Stortorget. Bostäder byggs och planläggs. Ny kvarter växer fram. Det sker både i Eksjö och i Vetlanda. Men byggena är ohållbara och kräver nya ingrepp i naturen.

Sjöarna och vattendragen på Höglandet har historiskt behandlats med en otäck brutalitet och samma beteende fortsätter nu bland kommunledningarna.

I Eksjö har nya kvarter byggts på industriområden och gamla militärbunkrar m m. Så mycket har byggts att vattentäkten inte räcker till. Därför planeras ett jätteingrepp i den unika sjön Försjön i Höreda och Hult. Istället för att bygga en hållbarare stad ska miljoner kr gå åt till rovdrift på ännu en sjö, bara för att ett fåtal ska få sina bostäder i ”attraktiva lägen”.

I Vetlanda byggs också nya kvarter och staden behöver ännu en vattentäkt. Därför riktas blickarna nu mot en täkt i Ädelfors, rapporterar Hall Media.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook