Roy i högform – öser in medborgarförslag till Sävsjö kommun | Höglandsnytt
Nyheter Sävsjö

Roy i högform – öser in medborgarförslag till Sävsjö kommun

Efter att inte fått gehör för sina idéer hos kommunledningen väljer nu Sävsjöprofilen Roy Gustafsson att framföra dem i form av medborgarförslag.

Det är ingen större hemlighet att Sävsjöföretagaren Roy Gustafsson inte är överens med kommunledning om satsningar i Sävsjö centrum.
Roy Gustafsson har haft direktkontakt med kommunledningen för att förmedla sina förslag. När inte det går använder han sig nu istället av medborgarförslag (ett sätt för alla invånare att lämna in förslag på liknande sätt som politikernas motioner). Höglandsnytt har tidigare rapporterat om förslaget att begränsa kommunalrådsposten till två mandatperioder men Roy Gustafsson har lämnat in fler medborgarförslag.
Det ena handlar om att få till en året-runt turistbyrå och ett resecentrum där kommunen skulle få hyra förmånligt av fastighetsägaren (som råkar vara Roy Gustafsson) och därmed slippa bygga ett eget resecentrum som det blir lag på 2015.
”Jag vet att Sävsjö kommun har skral ekonomi och jag är därför beredd att diskutera om lägre hyra för att inte våra medborgare skall stå och frysa. Så dåligt skall vi inte ha det”, skriver Roy Gustafsson i sitt medborgarförslag.
I sitt tredje medborgarförslag vill Roy Gustafsson låta rum i Stadshotellet blir studentbostäder (Roy Gustafsson äger också stadshotellsfastigheten) men också att kommunala bostadsbolaget Sävebo borde hyra ut sina tomma bostäder i Rörvik som studentbostäder och sedan låta kommunen bekosta studenternas resor till Växjö och Jönköping. Enligt medborgarförslagets räkneexempel skulle 20 studenter  som skrev sig i Sävjsö ge vinst (i form av skatteintäkter) till kommunen också efter kostnaderna för resorna.
Nästa måndag ska kommunfullmäktige ta ställning till medborgarförslagen.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Bra att någon vill satsa! Hoppas han får gehör från de styrande gubbarna som inte har mycket till övers för framtiden!

  2. Alltid samma nonchalans gentemot de prioriteringar som politikerna måste göra. Bara för att en affärsman med lite pengar vill något betyder inte det att det är bäst för alla i kommunen och att det är genomförbart. Hade det varit lite stake i den där Roy hade han satsat på att bli kommunalpolitiker istället.

Kommentarer avstängda