Ruffel och båg! Eller oansvarig och oärlig politik | Höglandsnytt
Debatt

Ruffel och båg! Eller oansvarig och oärlig politik

Nu varnar framträdande ekonomer och institutioner för att Sveriges ekonomi havererar om Reinfeldt och Borg fortsätter att sänka skatterna. Resurserna till den offentliga sektorn försvinner om man fortsätter att överföra resurser till de rika.

I praktiken innebär detta att de offentliga utgifterna måste sänkas. Det innebär i sin tur att det inte kommer att finnas medel för skola, vård och omsorg. Med andra ord kommer det som finns kvar av välfärden att försvinna och vi vanliga medborgare tvingas att betala avgifter för de tjänster vi hittills tagit ut solidariskt (skattevägen). Men de rika klarar sig eftersom de blivit rejält berikade av alliansen.

Samtidigt som detta sker skryter Borg om att statsbudgeten går med överskott. Jo, det kan man kanske säga, om man är slarvig med sanningen. Sanningen är den att det överskott som det talas om beror på utförsäljning av statlig egendom (folkets egendom). Därtill de mest vinstgivande statliga företagen. Tänk om en privat koncern skulle göra något liknande. Ja, inte skulle koncernchef och styrelseordförande bli kvar. De skulle sparkas omedelbart.

Borg är en kamrer och därav den riskfyllda politik han nu för. Risken är stor att han hinner förstöra Sveriges ekonomi innan vi kan sparka honom och Alliansen 2014. Tyvärr saknar vi medier som står fria mot makten och därför inte talar om sanningen för medborgarna.

OLLE LJUNGBECKGävle

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook