Nyheter Speedway Sport Vetlanda

Ruskiga vurpor men Elit Vetlanda vann komfortabelt

Mötet Elit Vetlanda-Valsarna blev en högdramatisk tillställning. Inte sett till själva resultatet där Vetlanda vann komfortabelt med hela 52-38. Nej istället var det allt som hände i heaten som bland annat involverade två ruskiga vurpor på Thomas H Jonasson respektive David Ruud.
Lägg därtill att det bjöds på kanonspeedway och uteslutningar på grund av tvåminutersregeln och stopp i solklara poängövertag.
Elit Vetlanda-Valsarna hade allt man kan önska sig av en speedwaymatch och det är bara att glädjas med de 2230 åskådare som hade sökt sig till Vetlanda Motorstadion denna kväll och beklaga de som inte var där.
Tyvärr fick de då se två ruskiga olyckor.

Den första gjorde Thomas H Jonasson redan i sitt första heat, i andra kurvan, när han var i 5-1-ledning tillsammans med Emil Sayfutdinov. Mitt i andrasvängen gick det bara rätt ut mot luftstaketet för Jonasson och under den tystnad som sedan uppstod kunde man höra varje andetag hos åskådarna. Döm sedan om allas förvåning då Jonasson kliver av båren och själv går in i depån!
Men det var slutåkt för kvällen. Han ersattes i sina två följande heat av David Ruud och det var i det andra som olyckan var framme för Ruud.
Han kolliderade i startsvängen med Grigory Laguta och fick föras iväg i ambulans klagande på ryggont.
Därmed var Vetlanda två man kort resten av matchen trots att inte halva matchen hade körts!

Ruud ersattes i sitt heat av Jacob Thorssell som körde med Sayfutdinov. De ställdes mot paret Gregory Laguta och Daniel Nermark. Allt bättre än 3-3 här var givetvis ett mindre under. Då får Nermark stopp vid startgrinden och Thorssell slår mot alla odds Laguta och Vetlanda kör 5-1. Kanske avgjordes matchen här?
Thorssell körde två heat senare mot Nermark och efter två varv hade han både Nermark och Daniel Gunnestad långt bakom sig då han får stopp och 5-1 blir 3-3.

Efter pausen fick sedan Vetlanda köra med en man mindre i två heat eftersom man inte hade någon som kunde ersätta Ruud och Jonasson men hemmalaget kunder ändå segla ifrån till en solklar seger.

Inför sista heatet hade kvartetten Madsen, Vaculik, Sayfutdinov och Crump 9 poäng vardera och det var givetvis ett svårt val att välja vilka två som skulle köra nomineringsheatet. Valet föll till sist på Madsen som vann heatet och Crump som blev trea.

Nästa hemmamatch för Elit Vetlanda blir om två veckor då ärkerivalen och serietvåan Dackarna står för motståndet. Däremellan ska man dock möta Västervik på bortaoval.
Västervik förlorade ikväll hemma mot just Dackarna med stora siffror medan Vargarna slog Hammarby i Norrköping och Piraterna vann i Kumla mot Indianerna.

Poäng, Elit Vetlanda: Leon Madsen 12 (5 heat), Jason Crump 10 (5), Emil Sayfutdinov 9 (4), Martin Vaculik 9 (4) David Ruud 6 (4) Jacob Thorssell 6 (6).

Leif Hedberg

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook