RUSKIGT DÅLIGT, BORDE SKÄMMAS! – Vetlanda BK förnedrat i Stockholm

Plottrigt. Slarvigt. Lojt. Oinspirerat. Ofokuserat. Förnedrade. Då vinner man inga slutspelsmatcher. Vetlanda BK förlorade med hela 11-2 mot Hammarby.

Frågan är om inte VBK i den här matchen gjorde säsongens sämsta insats? Sällan eller aldrig har VBK uppträtt virrigare. Samtliga gula aktörer borde skämmas.

Inledningen av matchen var likt den som senast på Zinkensdamm. Även nu pressade Hammarby högt. Men med en stor skillnad. Nu var det Hammarby som tog tidig ledning med 2-0 som också blev 3-0 efter bland annat två mål av förre VBK-spelaren Jesper Jonsson.

VBK försökte lösa det via kortpassningsspel på egen planhalva men slarvade bort bollen. Dessutom var försvarsspelet obefintligt. De gula agerade ofta rundningsmärken. Och så fortgick egentligen hela matchen.

Hammarby gick till pausledning med hela 5-1 vilket borde varit betydligt mer. David Borvall räddade bland annat en straff i slutsekunden.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget spela ut VBK efter noter. Segersiffrorna borde varit betydligt större. Philip Lindqvist tröstmålade för VBK vid ställningen 10-1.

Hammarby fick ändå klara sig utan Christoffer Fagerström som VBK anmälde efter senaste matchen i Sapa arena efter det att han slagit ner Tobias Nyberg. Han fick tre matchers avstängning och kommer alltså inte till spel mot VBK mer.

Nu möts lagen igen på torsdag, nu i Sapa Arena. Då vill det till att det är ett helt ”nytt” VBK som kommer till spel. Det här var ruskigt dåligt.