RUSKIGT! DRAMA! Vetlanda BK VANN IGEN!

Vilken dramatik! Igen! Vetlanda BK leder med 2-3 mot tippade topplaget Bollnäs på bortaplan då Bollnäs får en straff i slutsekunden. Som David Borvall räddar!

VBK gjorde det alltså igen! Tog en uddamålsseger, men den här var den mest meriterade eftersom Bollnäs utpekas som det stora hotet om SM-guldet mot Villa/Lidköping. Och som dessutom besegrade Villa på bortaplan i onsdags. Men mot ett frenetiskt krigande VBK gick man alltså vet.

VBK kom åter till spel utan Patrik Johansson.Däremot så var två bröder Nordström, Pontus och Emil, med igen och den senare, tillika yngste, gjorde matchens flesta mål då han slog in 0-1 på volley i 32:a minuten. Och bara några minuter senare ville inte storebror Pontus vara sämre då han gjorde 0-2 på en retur. Båda målen var Tobias Nyberg med och lade grunden för.

Ikväll blev Finland klart för ett stort mästerskap i fotboll för första gången. Något som tydligen gladde Emil Federov så till den milda grad han gjorde 0-3 strax före halvtidsvilan. I den andra halvleken stod hemmalaget för en kraftig forcering – som utmynnade i heta känslor. Som bland annat blev upphov till flera utvisningar. Bollnäs gjorde också två mål men närmare än 2-3 kom man inte.

Ändå fick man en straff i slutminuten som Christoffer Fagerström sköt – och David Borvall då räddade.Därefter var matchen slut.
En ruskig skalp för VBK som därmed besätter andraplatsen i serien efter Villa.