Eksjö Nässjö Toppnyheter Vetlanda

DÖDSOLYCKA – Nässjöbo avled efter frontalkrock på rv 31

En trafikolycka med flera fordon, bl a en lastbil, inblandade inträffade på rv 31 mellan Nässjö och Eksjö/Vetlanda under morgonen på måndagen. Det rörde sig om en frontalkrock där en Nässjöbo dog.
UPPDATERAD: 0831, 0835, 0842, 0854, 0910, 1039, 1050

Olyckan inträffade när en personbilsförare och en lastbilschaufför krockade med varandra på rv 40 öster om Nässjö strax söder om Gisshultsrondellen, korsningen med rv 40.

Efter olyckan måste vägen stängas av och räddningstjänsten och polisen leder om trafiken över andra vägar. Olyckan inträffade strax efter kl 08.

Det rörde sig om en kraftfull kollision. Personbilen blev, enligt polisen, mycket kraftigt demolerad och en förare blev kvar i bilen efter olyckan och kunde inte själv ta sig ur bilen.

Två personer ska ha blivit fastklämda. Lastbilen har vält men lastbilschauffören ska ha klarat sig utan skador.

Vid 0910-tiden kom besked från polisen om att personbilsföraren blivit urtagen ur personbilen och ivägförd i ambulans med mycket allvarliga skador.

Prognos på när vägen beräknas öppna är satt till kl 10, meddelade Trafikverket vid 0830-tiden.
Rv 31 mellan Gisshult och Vetlanda räknas som en av de farligaste vägsträckorna på Höglandet med flera dödsolyckor de senaste åren.

UPPDATERING
Personbilsföraren var en man i 30-årsåldern, hemmahörande i Nässjö kommun. Han har avlidit av de skador han ådrog sig i trafikolyckan, meddelade polisen strax efter kl 1030. Närmaste anhöriga är underrättade.

Trafiken leds sedan 1050-tiden växelvis förbi olycksplatsen. Bärgningsarbetet pågår och vägen beräknas öppna helt vid lunchtid.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook