Landstingets IT-stöd slår till igen – Ryhov missade 65-årings cancer

Landstinget anmäler sig självt till Socialstyrelsen efter två fall där två patienters cancer missades. I det ena fallet på grund av fel inknappningar i datasystem.

En 65-årig man visade sig lida cancer i lymfsystemet. Mannens provsvar hade dock av misstag handlagts fel i det så kallade it-stödet och den vård som mannen behövde fördröjdes. Landstinget har haft stora problem med sina IT-system – kritiken mot Cosmic har bitvis varit stark.
I ett annat fall tolkade landstinget ett vävnadsprov fel. Vid en andra titt på provet visade sig patienten lida av hudcancer, malignt melanom.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Detta oprofessionella sätt som man arbetar på microbiologen på Ryhov är helt oacebtabelt ur patientsäkerhets synpunkt livsviktiga prover scablas bort o feltolkas (har själv råkat ut för detta flera gånger) men ingen hålls ansvarig utan svaret blir vi beklagar men det är den mänskliga faktorn trots att man är acrediterat labbratorium,detta sätt att arbeta för osökt tankarna till barfota doktorer i 3 värden, och skall inte kunna fortgå med jämna mellanrum på ett Svenskt Länssjukhus då dessa slappa rutiner utsätter patienterna för LIVSFARA. Här har sjukhusledningen o sjukhus direktören ett stort ansvar till vad som ibland verkar vara accepterat.

Kommentarer avstängda