RYSAREN I VETLANDA – SÅ GICK DET TILL

Vetlanda BK är obesegrat 2020. Under måndagen kom andra raka segern efter 4-3 (2-1) i en rackarrysare mot Broberg-Söderhamn.

VBK går därmed upp på fjärde plats i den rekordjämna tabellen. Om än kanske bara tillfälligt eftersom matcher återstår i denna omgång.

Matchen mot Broberg kunde till stor del varit avgjord innan halvtidsvilan. Efter det att Axel Ekholm och Tobias Nyberg gett VBK ledningen med 2-0 så blev Pontus Nordström överkörd i Brobergs straffområde på tilläggstid. Här var alla i hallen, förmodligen inklusive Broberg, säkra på ett straffslag och möjlighet att göra 3-0. Dock ingen i domartrion.

Istället kunde Broberg reducera till 2-1 genom ett slumpmål tio sekunder senare. En boll som gick i en båge över VBK-målvakten David Borvall. Det var det sista som hände i första halvlek.

VBK kunde istället utöka i början av andra halvlek. Planens bästa spelare, Tobias Nyberg, stod för förspelet till Patrik Johanssons 3-1-mål.

Fram till 65:e minuten hade ingen utvisning drabbat något av lagen. Då åkte VBK på två inom loppet av samma minut och en konstant Brobergpress inleddes. Det blev också 3-2 men mitt i den pressen blev Axel Ekholm, även han tongivande i VBK, tvåmålsskytt.

Brobergs press fortsatte men närmare än 4-3 i näst sista minuten kom man inte. I det stora hela en väl genomförd match från VBK:s del och en mycket viktig seger.

Nu väntar en ny viktig hemmamatch på fredag då AIK gästar Hydro Arena. I AIK placeras för övrigt Joakim Hedqvist som så sent för några dagar sedan bröt sitt kontrakt med IFK Vänersborg.