Nyheter

”Rysk gisslan” – Regeringen måste stoppa gasledningen

Centerpartiets försvarspolitiske talesperson, Daniel Bäckström, har reagerat på regeringens uttalande och besked om Nord Stream 2 efter att Karlshamns kommun fått klartecken att genomföra affären gällande gasledningsprojektet Nord Stream 2.
LÄS MER: HOTET från Ryssland: regeringen backar

– Det är oroande att regeringen backar i en så allvarlig fråga. Det skickar fel signaler i ett oroligt närområde. Byggandet av Nord Stream II är en säkerhetspolitisk fråga på nationell nivå. Då måste regeringen ta ansvar. I grund och botten handlar det om att vi måste säkra och försvara vår trygghet. Mot militära hot men också för att vi inte ska bli gisslan för ryska gasintressen, säger Daniel Bäckström i ett pressmeddelande.

− För Karlshamns Hamn skulle logistikaffären innebära värdefulla intäkter samt möjligheten till nyanställningar under delar av projekttiden. Affären är av stor positiv betydelse för kommunen och hamnen. Jag känner att vi har haft ett bra informationsutbyte med regeringen och dess myndigheter vilket gjort att vi kunnat göra de förändringar och anpassningar som krävts, säger Daniel Wäppling, kommundirektör i Karlshamn, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook