Rysligt spännande när Boro/VHC vann Höglandsderbyt

[adrotate banner=”27″]
Det blev en rafflande avslutning när Boro/VHC och HA74 Sävsjö möttes i Borohallen ikväll lördag.

En plats i alltvåan stod på spel och Boro hade ledningen med 2-1 inför tredje perioden.
HA74 kom att dominera i sista perioden och Anton Lagerqvist kvitterade med drygt fem minuter kvar.
Därefter fick Boro en utvisning för för många spelare på isen men HA74 kunde inte ta ledningen.
Med bara en minut kvar åkte Niko Kluuskeri ut för hakning och en halv minut senare blev Emil Bihorac matchhjälte för Boro/VHC när han satte 3-2 med bar 22 sekunder kvar.
HA74 försökte in i det sista och tog ut målvakten i slutsekunderna men kom inte närmare.

Striden om sista alltvåanplatsen står nu mellan Boro/VHC och Nässjö HC som fortfarande har en minimal chans men då krävs överlägsna segrar i de avslutande två omgångarna samtidigt som Boro ska förlora mot bottenlaget Ljungby HK.

1176 åskådare fanns på plats i Borohallen, publikrekord för hela södra hockeytvåan den här säsongen.