Vetlanda

Så mycket får kommunen för ett ensamkommande flyktingbarn


[adrotate banner=”28″]
Vetlanda kommun redovisar i sin prognos för bokslutet för 2013 att varje ensamkommande flyktingbarn som kommunen tar emot ger cirka 700 000 kronor i bidrag från staten.

Kommunen gör dock en förlust på 1,6 miljoner på mottagandet av ensamkommande flyktingbarn eftersom det kommit färre barn än beräknat för verksamheten och därmed också mindre intäkter från staten.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. SOm vanligt är Vetlanda kommun urusel på att planera sin verksamhet eller så ligger problemet i fasta kostnader och då har man inte lyckats förhandla om rätt ersättning från Migrationsverket som är statens förlängda arm.

    Grundprincipen för flyktingmottagande är att staten skall stå för alla kostnader. Därför skall Vetlanda kommun genast säga upp avtalet med Migrationsverket så att ett nytt avtal kan förhandlas fram med stipulerad kostnadstäckning. Vill inte Migrationsverket stå för kostnaderena är det bara att sända tillbaka de ensamkommande flyktingbarnen till Migrationsverket.

  2. Det gör nästan 2000:- per dag under ett år, sammtidigt ligger kostnaderna allt från 3000-6000kr/dygn har även sett belopp upp till 16,000:- per dygn så vinnst kommer det aldrig bli!

Kommentarer avstängda