Nyheter Sävsjö

Så ska IM-hemmet i Vrigstad räddas

Särskilda insamlingar och mer pengar från huvudkontoret. Bland annat så vill en arbetsgrupp inom biståndsorganisationen Individuell Människohjälp (IM) rädda organisationens verksamhet i Vrigstad som hotas av nedläggning.

När IM beslutade lägga ner Vrigstad-hemmet ansåg man att verksamheten var för dyr.
Men en särskild grupp inom IM, som tillkom efter protester från medlemmar, har tagit fram ett finansieringsförslag.
Kostnaden för IM i Vrigstad skulle bli 1,35 miljoner kronor.
550 000 av dessa skulle tas genom att omfördela 2 procent av kostnaderna för IMs huvudkontor i Lund – som kostade 27,5 miljoner kronor ifjol.
Andra pengar skulle fås från att tillåta särskilda insamlingar till Vrigstadshemmet och Britta Holmströms 70-årsgåva på en halv miljon kronor.
Vrigstads samhällsförening ställer sig i en skrivelse från förra veckan bakom detta förslag och Sävsjös kommunstyrelse ska titta på förslaget på tisdag.
Arbetsgruppen vill att Vrigstadhemmet också fortsättningsvis ska vara ett center för bistånd och integration och ett lokalkontor för IM i Småland.
Man vill också att kurs- och gästverksamheten ska fortsätta.
”Under senare år har 1750 personer per år besökt Vrigstadshemmet. När de besöker IM ger det inte bara intäkter utan också möjlighet att göra organisationen känd”, menar arbetsgruppen som därmed går emot IM-styrelsens beslut att kursverksamheten inte tillhör IMs område.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook