Förstamaj Jönköping

Så ska Jönköpings kommun stoppa nazisterna nästa år

Det är oklart om nazistiska svenskarnas parti tänker demonstrera i Jönköping nästa år men Jönköpings kommun har redan planerat ett omfattande motdrag.

[adrotate banner=”27″]

SvP-tåget passerar Sofiakyrkan där kyrkklockorna ringde för att signalera fara. Foto: Höglandsnytt
SvP-tåget passerar Sofiakyrkan där kyrkklockorna ringde för att signalera fara. Foto: Höglandsnytt

Kommunen har ansökt om allmänna sammankomster på närmare 20 olika platser i staden och kommunen på 1a maj 2015.
Kommunen planerar att anordna ett antal kulturevenemang och andra arrangemang under titeln Jönköpings många ansikten..
”De två senaste åren har Jönköping varit en ockuperad stad under 1 maj. Nu är det dags att vi återtar staden och visar upp de värden som Jönköpings kommun vill förnkippas med och som vi är stolta över. Genom vår tillståndsansökan vill vi samtidigt göra det svårare för nazisterna att upprepa sin demonstration i Jönköping nästa år”, säger kommunalråd Mats Green (M).

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Märkligt agerande demokratiskt sett. Att ett hundratal personer demonstrerar fredligt, är knappast ett problem. Problemet är vänsterextremisterna som slåss och förstör.
    Det är anmärkningsvärt att det är Mats Green (M), som går fram med detta förslag. Då han själv misshandlades av vänsterextremister. Böjer han sig för det odemokratiska våldet?

  2. Mats Green är en antidemokrat. De som inte tycker och tänker som honom ska smutskastas och bekämpas.

  3. Finns forskning i europa europoool tex som hävdar att så gott som allt våld kommer från höger grupper i sverige har vi t.ex 14 mord som sket av högerextrimister

  4. Nu är det dags att vi återtar staden och visar upp de värden som Jönköpings kommun vill förnkippas med och som vi är stolta över säger kommunalråd Mats Green. En syntes enkel aktivitet men är man så naiv som Mats Gren och tror att det är tillräckligt med 1:a maj så är det skrämmande att han får husera i stadshuset.

Kommentarer avstängda