Så vill politikerna stoppa buskörning i Vetlanda

Buskörningen i centrala Vetlanda är ett problem och buskörningen verkar inte ha några tendenser till att minska. Nu vill lokala politiker lösa problemet.

Kommundelsrådet i Vetlanda-Bäcksedas förslag är att anordna en permanent plats där buskörande ungdom får tillåtelse köra runt som de vill, eller ”rasta av sina fartbegär” som rådet uttrycker det.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

9 Comments

 1. Någon gång måste vi våga ta tag i problemet. Att flytta runt med förbud både här och där kommer inte att gagna denna företeelse. För miljön och säkerheten är en godkänd plats bra för alla parter. Även trafikskolenäringen skulle kunna utnyttja denna yta.

 2. Typiskt för dagens politiker – som vanligt är börjar man i fel ända. Nu vill man ordna en plats där buskörning blir tillåtet.
  De buskörande ungdomarna ska läras att veta hut och politiker ska ha hut nog för att våga hävda de regler som alla andra har att rätta sig efter.
  Skattemedel ska användas till vad de är avsedda – inte till lekplatser för vuxna.

 3. Håller med föregående talare. Att ge dessa buskörare en egen plats är ju att likställa med att kommunen gör buskörningen legitimt. Stäng av stan istället och låt polisen bötfälla dom!!

 4. Men någon stans måste man inse att det finns ett behov. Tror ni verkligen att dom ”buskör” bara för att reta folk. Tycker det verkar var en jätte bra idé. Bil kulturen i vetlanda är stor och det kan bli en möjlighet för ett större intresse hos folk.

  1. Hmm – vart vill du komma med ditt inlägg?
   Behov av buskörning som bryter mot ordning och reda med stora olycksfallsrisker när det sker inom den dumdristiga ”bil kultur” som du talar om och som dessutom är stor – och som du pratar om och kan bli större – hur lågt får det bli?.
   Sådant ska inte tillgodoses av destruktivt tänkande politiker och då med skatteepengar och kommunala satsningar för att skapa godkänd plats.
   Allmänna offentliga platser ska inte i ännu högre grad missbrukas av vuxna för deras behov att bete sig på omoget, farligt och destruktivt sätt.
   Gör ett försök ”Hmm” att se dig själv som en ”som borde tänka till innan du irrar iväg med dina märkliga synpunkter”

 5. Till Gammal Man:
  Typiskt för gamla män – som vanligt börjar man i ändan.
  Givetvis ska regler följas, men när inget annat finns att göra för dessa ungdomar så blir det tyvärr så här. När gammla män (och kvinnor) fattar alla beslut så blir det alltid till dessas fördel, när ungdom får brist på ”riktiga” aktiviter så tar dom saken i egna händer och vill dom köra med sina bilar som gör dom det, oavsett om det är lagligt eller inte.

  Till Hogland:
  Att stänga av stan och bötfälla är heller ingen lösning, Det flyttar bara problemet och hjälper bara för stunden, när polisen är borta kommer buskörningen tillbaka.
  Man måste tänka långsiktigt och försöka erbjuda något bättre.

  Istället för bara klaga, förbjuda och vifta med lagens arm så borde ni tänka lite kreativt och hitta på alternativa lösningar och om förslagen som kommer fram inte duger för er borde ni komma med något bättre istället.

  En anvisad plats eller kanske till och med en motorbana kanske kan gynna kommunen från flera håll om man tänker till lite och vågar satsa.
  Motorintresset i kommunen är stort och istället för att alla vänder blickarna åt annat håll och lämnar kommunen så kanske vi kan vända blickarna hitåt istället, det finns andra sporter än fotboll och bandy.

  1. Tack för att du kommenterar det jag skrev 2 april, 2013 kl. 11:25.
   Jag tror ändå att jag företräder en majoritet av Vetlandabor som ser dina synpunkter som mer än vanligt destruktiva av motorburen ungdom.
   I dagens ekonomiska läge för vår kommun – är både dina och Kommundelsrådet för Vetlanda Bäckseda lika ogenomtänkta.
   Du skriver:
   Givetvis ska regler följas, men när inget annat finns att göra för dessa ungdomar så blir det tyvärr så här.
   Botten är nådd för snacket om buskörningen i Vetlanda.

 6. Gunther…..så du menar på fullt allvar att det polisen inte kan stoppa till 100% är bättre att legalisera? Vad blir det nästa gång…..personrån eller något annat?

Kommentarer avstängda