Nässjö Nyheter

Säger nej till miljöpartiet i Nässjö

Miljöpartiets motioner om djurskydd och vegetarisk kost får kalla handen av tekniska servicenämnden i Nässjö kommun.

Miljöpartiet i Nässjö kommun ville genom en motion införa vegetarisk kost som grund i kommunens bespisning. De som ville skulle få välja till kött var tanken. Den politiska nämnden säger nu nej till motionen och hänvisar till att måltiderna ska ”serveras enligt Svenska näringsrekommendationer (SNR) och livsmedelsverkets råd och riktlinjer”.
”Det finns inget som stöder motionärernas förslag”, menar nämnden.

Miljöpartiet ville också införa krav på djurskydd när kommunen upphandlar livsmedel, krav som går längre än vad EU-regler kräver. Här menar nämnden att den nya kostpolicyn där Miljöstyrningsrådets baskrav gäller är tillräckligt.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Miljöpartiet är ett av det största hycklarpartiet i Sverige. Ett parti som påstår sig stå för att alla människor ska ha rätt att bestämma över sina egna liv så mycket som möjligt men samtidigt ska pekpinnen fram inom alla vrår i politiken.

  2. Hagbard: Om du läser motionen ordentligt så inser du också att man ska ha möjlighet att välja vilken kost man vill ha med vårt förslag, men att vegetariskt är standard i stället för kött. Det handlar om att minska köttkonsumtionen eftersom det är en av de större klimatbovarna. Det är inte att hyckla, det är att ta ansvar för framtiden, genom att tänka på miljön och genom att köpa in mat som är bra, har så lite miljöpåverkan som möjligt och som är schysst producerad. Där djuren levt med så god livskvalité som möjligt..Så jag förstår inte varför det skulle inskränka på den personliga friheten?

Kommentarer avstängda