Säger nej till nerdragningarna på Höglandssjukhuset | Höglandsnytt
Höglandet

Säger nej till nerdragningarna på Höglandssjukhuset

Socialdemokraterna i Jönköpings län säger nu nej till majoritetens förslag att ta bort 300 tjänster på sjukhusen i länet.

”Att lösningen skulle handla om att minska antalet årsarbetare med 300 personer är en förenkling. I framtiden behöver Region Jönköpings län fler medarbetare – inte färre – om vi ska kunna vara en attraktiv arbetsgivare”, säger det regionrådet Carina Ödebrink (s) i ett uttalande och meddelar att vid tisdagens regionstyrelsesammanträde kommer oppositionen säga nej till de planerade nerdragningarna.

Socialdemokraterna menar att det finns andra ställen att hämta tillbaka underskottet ifrån.
”Bland annat har vårdvalet inom ögonsjukvården inneburit ett underskott på 30 miljoner kronor. Samtidigt har ökade kostnader för läkemedel medfört en ytterligare merkostnader på 25 miljoner kronor”, säger Carina Ödebrink.

”Vi ser det som otänkbart att i rådande läge överhuvudtaget diskutera nedskärning av personal. När politikerna inte längre vet vad de skall skära utan att verksamheten drabbas hårt kommer osthyvlarna som ett brev på posten och de viner likt samurajsvärd. Välfärden är under ständig attack, men det finns andra lösningar”, säger Mikael Ekvall, gruppledare för Vänsterpartiet, i sitt uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook