Ekonomi Vetlanda

Säger upp 150 personer – Vetlandaföretag läggs ner

Många drabbas när nu medlemsägda skogskoncernen Södra tänker lägga ner sågverket i Ramkvilla. Beskedet kom under tisdagseftermiddagen.

UPPDATERAD: 18:31, 21:15
MBL-förhandlingar mellan facket och Södraledningen inleds nu inför Södras planer att avveckla barrsågverken i Ramkvilla och Torsås.
”Vi tror på våra sågverk utifrån att de är viktiga för våra medlemmar och för skogsgårdens lönsamhet. Därför investerar vi nu för framtiden och tar dessutom ett krafttag kring strukturen för att förbättra lönsamheten. Vi ska också titta på möjligheterna till ökat trähusbyggande i dotterföretaget Trivselhus”, säger Lars Idermark, vd och koncernchef i Södra, i ett pressmeddelande.

Södra tänker investera i sågverken i Långasjö, Värö och Orrefors och sälja sågverket i Djursdala.
Totalt drabbas 150 personer av varsel om uppsägning. Samtidigt tänker Södra anställa 50 personer i Långasjö och på Trivselhus.
”Tyvärr kommer medarbetare att få lämna Södra, och vi gör allt vad vi kan för att agera ansvarsfullt och tittar på omställningsstöd och omplacering”, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood, i sitt uttalande.

Cirka 45 är anställda på sågverket i Ramkvilla.
Trivselhus har sitt säte i Korsberga. 212 personer är anställda av Trivselhus. Hur många fler som kommer anställas i Korsberga och hur många av dem som kan komma från Ramkvillasågen är ännu oklart.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook