SÄLJER STORT Höglandsföretag – Stockholmare tar över | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Sävsjö Toppnyheter

SÄLJER STORT Höglandsföretag – Stockholmare tar över

Nu är det slut. Stockarydsbaserade hyvelbänkstillverkaren Sjöbergs Workbenches AB har sålts till en ny ägare.

Det är nu klart att tidigare ägarna, bl a lokale näringslivsprofilen Johan Sjöberg, sålt 80 procent av aktierna i bolaget till Idun Handel & Industri.

”Idun är en privatägd ägarpartner till små- och medelstora svenska företag. Vi är en permanent ägarpartner och gör således inte investeringar för att sälja företagen vidare. För närvarande har vi 11 gruppbolag inom tillverkande industri, handel och specialiserad service. Samtliga Iduns gruppbolag har ett starkt fokus på en viss kundkategori, produktgrupp eller bransch och Sjöbergs passar väl in”, säger Henrik Mella, ny styrelseordförande i Sjöbergs, i ett nyhetsmeddelande.

”Nu känner vi att det är dags att hitta nya former för långsiktigt ägande för Sjöbergs. Under en tid har vi sonderat olika möjligheter och funnit Idun Handel & Industri som en lämplig partner. Vi tycket det är viktigt att få fortsätta vara med och utveckla och påverka framtiden. Därför behåller vi 20% av aktierna i bolaget”, säger Jan Möllefors, VD och Johan Sjöberg, avgående styrelseordförande.

Sjöbergs har 23 anställda och omsätter 48 miljoner kr och gjorde enligt senast tillgängliga bokslut en vinst på 10 miljoner kr.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook