Sammanslagning med Östergötland "gör oss till förlorare" | Höglandsnytt
Debatt Opinion

Sammanslagning med Östergötland ”gör oss till förlorare”

”Det här känns inte förankrat hos länsborna”, säger Bengt-Anders Johansson (m), riksdagsledamot för Jönköpings län i ett debattinlägg om förslaget att länsstyrelsen i Jönköpings län ska sorteras under Östergötlands län.

[adrotate banner=”6″]

Det här känns inte förankrat hos länsborna. I en undersökning av Radio Jönköping framgick det att över 70 % anser att det är ett dåligt förslag. Det talar sitt tydliga språk.

I Jönköpings län har vi under lång tid diskuterat vad som gagnar länet bäst och då har vi kommit fram till att vi anser att länet är bra som det är och att vi vill därför bilda en regionkommun. Jag tror att en knytning nordöst mot Östergötland riskerar att dela länets kommuner i minst två läger. Det skulle göra oss till förlorare när det gäller att kunna fokusera mot gemensamma mål.

För länets sydvästra del som redan idag har 10 mil till residensstaden, Jönköping, skulle förslaget innebära att de får nästan 25 mil till den nya residensstaden Linköping. Jag tycker inte att det är acceptabelt. Jag tycker att man i stället skulle ha en samverkan inom specifika ämnesområden där det är lämpligt.

Bengt-Anders Johansson (m)

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook