Eksjö Höglandet Nyheter Sävsjö Vetlanda

Sämst skola i Vetlanda kommun – Sävsjö tredje bäst

Enligt Lärarförbundets årliga ranking av skolorna i landets kommuner hamnar Sävsjö högt upp. Sämre är läget i Eksjö och Vetlanda kommuner som rasar på rankingen.

I kommunhuset i Sävsjö gläder man sig idag torsdag år att kommunen tagit steget från 134e plats till 43e plats på årliga rankingen och är tredje bästa kommun i länet (efter Jönköping och Mullsjö).
”En fantastisk upphämtning”, kommenterar Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet.

Eksjö kommun rasar däremot från 50e plats ifjol till 147e i år.
Likaså Vetlanda kommun faller djupt från 119e plats till 199e och har nu enligt Lärarförbundet en av Sveriges sämsta skolor och sämst i länet efter att Aneby gått upp från 247e till 185e plats.
Nässjö kommun går från 92a plats till 106e plats.
”Kommunpolitikerna måste satsa mer på sin skola om de ska kunna höja elevernas resultat. Kloka kommuner inser att allt börjar med en bra skola. Det handlar om att prioritera och våga välja skolsatsningar för att attrahera nya kommuninvånare”, säger Eva-Lis Sirén.

Vetlanda kommun har nyligen uppmärksammats för sin jämförelsevis goda förmåga att lägga ner skolor. Också Eksjö kommun har sysslat med skolnedläggning de senaste åren och har en erkänt låg lärartäthet.

Lärarförbundets ranking grundar sig på bland annat andel utbildade lärare, lärartäthet (här placerar sig Vetlanda kommun hyfsat på en 56e plats), lön, andel barn i förskola, barnens betyg och behörigheter.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda