Sämsta spelet någonsin när Vetlanda BK förlorade

Vetlanda BK måste ha svarat för något av det sämsta som någonsin presterats i föreningens historia när man förlorade med klara 2-7 (1-5) mot bottenlaget Sirius idag lördag. Och då helst i första halvlek då man i princip inte vågade gå till anfall.

[adrotate banner=”27″]
Nu gjorde förvisso Joakim Andersson 1-0 redan efter en minuts spel.
Men sedan var det slut på det konstruktiva spelet medan gästerna Sirius visade upp det motsatta: skridskoåkning, engagemang, ett bra passningsspel och framförallt mod att gå till anfall.
VBK höll på att kladda med bollen på egen halva och gjorde nästan jämnt urvändningar.
Detta medan Sirius vågade ta fart, gå till anfall och utmana.
Och detta gav också resultat.
Förutom att man gick fram till 1-5 i halvlek missade man också en straff. Eller Mattias Hammarström sköt den ganska exakt mitt på Philip Svensk som vaktade målet denna eftermiddag. Unge Svensk hade i övrigt en mycket otacksam uppgift längst bak i ett virrigt VBK-försvar.

VBK reducerade till 2-5 i andra halvlek genom Andreas Lysell på straff men närmare än så kom inte VBK som istället kollektivt ska skämmas för sin insats.
Egendomligt att inte publiken, som uppgick till 1041 åskådare, inte gick hem i halvlek.
Nej, VBK-spelarna och dess ledare har mycket att tänka på till annandagens långresa till Kalix.