Höglandet Jönköpings län Nässjö Sävsjö Toppnyheter

SANNINGEN: Utlänningar ligger bakom brotten på Höglandet


En våg av villainbrott svepte över Höglandet och Jönköpings län under gångna helgen. Enligt Höglandspolisen är det klart att det rör sig om utländska ligor.

Det handlar om inbrott på Lingonvägen Sävsjö. Ägarna var borta över helgen, tjuvarna tog bort en ruta i altandörren och stökade till mycket, oklart vad som stulits.

Det handlar om inbrott i villa Smultronvägen Sävsjö. Ägarna var borta över helgen, och tjuvarna rörde till mycket i villan.
Det handlar om inbrott på Blåbärsstigen i Nässjö, tjuvarna krossade en ruta och sökte igenom huset.

”Det är med absolut största sannolikhet internationella brottsnätverk, det följer samma mönster som det gjort vid tidigare tillfällen, man väljer en ort och sedan drar man vidare till nästa. När de väl kommer begår de många brott, vilket inte är bra”, säger Höglandspolisens presstalesperson Nils Rydberg.

Dessutom begicks inbrott i Anderstorp och polisen blir inte överraskade om fler inbrott anmäls. Nu har också ett omfattande utredningsarbete inletts.

”Vi försöker följa vilka potentiella gärningsmän som tagit sig till landet. Vi försöker hitta intressanta fordon som finns på gator och vägar och kontrollera vad de har för syfte med att finnas här”, säger Nils Rydberg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook