Nyheter

Sapa varslar i Vetlanda och Finspång

Sapa varslar totalt 86 personer – 71 i Vetlanda och 15 i Finspång. Av de varslade är 63 tjänstemän, övriga kollektivanställda. ”En omfattande strukturförändring” ligger bakom varslet, förklarar man i ett pressmeddelande.

Av de kortfattade uppgifterna i pressmeddelandet kan utläsas att den administrativa kostymen vuxit sig alltför stor under senare år och att lönsamheten därmed minskat.

Tony Elfström, VD, förklarar att en total översyn av verksamheten varit nödvändig. Han kom, förklarar han vid ett samtal, ganska snabbt – sedan han tillträdde VD-jobbet 2 maj i år – till insikt om att något måste göras. Organisationen måste slimmas och göras mer effektiv.

”Det här är inte en neddragning som görs av konjunkturskäl. Den gör vi för att kunna behålla vår långsiktiga konkurrenskraft och förbättra lönsamheten.”

Det är personal på alla avdelningar som berörs av neddragningarna. De olika Sapa-bolagen sysselsätter totalt ungefär 1 200 personer.

MBL-förhandlingar ska inledas snarast möjligt.

Åtgärden nu har inget med de till salu-rykten som kom i svang för tre veckor sedan.

”Då hade ledningsgruppen redan varit igång med det här struktureringsarbetet under större delen av sommaren”, förklarar Tony Elfström.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook