Säsongen är över för Vetlanda BK

Säsongen är över för Vetlanda BK:s A-lag. Hammarby vann även match nummer tre och nu med klara 6-2 (2-1) men där VBK var med i matchen en bit in i andra halvlek.

[adrotate banner=”28″]
Vetlanda BK har gjort 2,5 bra matcher mot Hammarby. Men i andra halvlek i tredje matchen var man inte riktigt “där”.
Hammarby dominerade kraftig och kunde gå fram till 5-1 innan Andreas Lysell styrde in 5-2 i slutet av matchen på Patrik Thulins långskott. Hammarby gjorde sedan ytterligare ett mål, 6-2 i matchen och totalt 3-0 i slutspelsmatcher.
VBK:s första mål gjorde annars Daniel Johansson då Vetlanda BK tog ledningen med 1-0.

Isen ospelbar
Matchen spelades i regn och i slutet av första halvlek blev isen mer eller mindre ospelbar. I andra halvlek regnade det lite mer vilket faktiskt gjorde isen bättre.
Den här gången föll VBK på sitt passningsspel. I det korta passningsspelet slarvades det alldeles för mycket och i det långa, lyrspelet, hade sällan bollen någon adress. VBK bemannade Hammarbys planhalva alldeles för dåligt och fick aldrig fast bollen.

Tät match
Matchen var annars tät med mycket kamp. Inte sällan var det retstickan Adam Giljam som irriterade VBK-spelarna.
VBK åkte ändå ur slutspelet med den gulsvarta i topp.
Men för att röra att lag som Hammarby måste man vara bättre framåt. Det håller inte att bara göra sju mål på tre matcher mot ett lag som Hammarby som i vanliga fall gör så många mål i snitt per match.

Noterbart är att VBK ställde upp med hela fyra juniorer i matchen om man inkluderar reservmålvakten Oskar Löfqvist.
VBK får nu ställa sitt hopp till just de två juniorlagen, U20 och U18, som båda spås stora chanser att nå Friends Arena.