Debatt Opinion

Satsa på skolorna i Vetlanda – inte på kulturhus

Nu pratas det mycket om ett nytt kulturhus, men mindre om vår skola och utbildning. Jag börjar tro att kommunfullmäktiges ledamöter inte riktigt vet vilken situation våra skolor befinner sig i.
Kommunledningen, och framförallt Socialdemokraterna, förordar ett nytt kulturhus med en driftskostnad på 11 miljoner kronor. Men man borde fokusera mer på att rusta kommunens skolor och att utveckla och förstärka utbildningen.
Jag börjar tro att kommunfullmäktiges ledamöter inte riktigt vet vilken situation våra skolor befinner sig i. Jag anser att kommunens skolor har en bristfällig kvalitet på fler områden. Detta vet också berörda förvaltningars tjänstemän, men man åtgärdar inte problemen.Många av kommunens skolor brister i t ex lärarresurser, extrahjälp till elever med särskilda behov, ändamålsenliga lokaler, städning, skolmat och rektorsområdenas storlek.Jag tycker det är viktigt med all sorts kultur, men att man ska ha en fungerande och godkänd skola innan man lägger mer än 11 miljoner kronor på ett nytt kulturhus.

Jag har själv som elev upplevt behovet av extra hjälp, någon att prata med och att bli tagen på allvar. Därför vill jag att man satsar på utbildning så att man som elev kan känna trygghet och gemenskap i kommunens skolor.

Så låt barn vara barn och satsa på skolan.

Christian Janér (m)

Vetlanda kommun

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. Christian Janér moderat i Vetlanda Kommun, dina kollegor bland moderater som bildar ett maktblock tillsammans med centern och socialdemokrater, – när ska som exempel din gruppledare och andra folkvalda moderater stiga fram med synpunkter och tankar om vilket besked som ska lämnas till byggbolaget i september och hur kommer de att rösta för eller emot en skattehöjning som aktualiserats från maktblockets företrädare senast i KF-debatten kring budget, där den nu nyss lagts fast och när det antyds att den ändå endast håller till i oktober eller cirka 4 månader?
  Har jag rätt Christian Janér, är du den unge man som för ett tag sedan offentligt redovisade att du ville ville komma med in i politiken för att ungdomars röst ska bli hörda?
  Är det så då vill jag önska dig lycka till och tror att du ska börja arbeta igenom hela tanken om projekt kulturhus med i första hand din partitopp i Vetlanda.
  Är det t.ex. meningen att smyga in projektet med en avsiktsförklaring redan om några månader och när driftskostnaderna kommer 2014-2015 då är en skattehöjning självklar?

  Bäste Christian Janér fördjupa dig gärna om såväl skolans behov och andra behov och ta stöd av partikollegor och kom ut offentligt med hur ni ser på ”myntets baksida” – alltså en helhetssyn.
  Hjälp mig och fler som vill söka sig till det självklara, informera oss om det som är bäst för de flesta och det som är bra för ungdomar som dig.
  När de äldre moderaterna inte bättre kan kommunicera de stora och viktiga frågorna, då vill jag hoppas på fler unga i politiken, och att du synar aktualiserad fråga genom vidvinkelobjektivet, vad kan t.ex. ett kulturhus ge för synergieffekter och befästa Vetlanda som framtidskommunen på Höglande?.
  Med hälsningar från en vetgirig som inte hänger med i svängarna och inte hittar ut med att förstå alla mer och mindre osammanhängande argument i kulturhusfrågan. Vem ska komma ut med information om alla de lägenheter som ingår som del i konceptet?
  Jag gillar ditt inlägg men vill veta mer om helhet inte bara dina hjärtefrågor.

  1. Jag skrev denna artikel för att jag tycker att man tänker för mycket på nytt kulturhus och mindre på utbildningen som jag redan har redovisat. Det bästa för ungdomar är att dom får gå i en kunskaps skola och i en skola där man känner trygghet och gemenskap.

   Men denna sida ligger inte riktigt Vetlanda kommun på, man brister i väldigt mycket i utbildningen och då ska inte allt fokus vara på ett nytt kulturhus.

   Jag vet inte riktigt vad du vill att jag ska svara på din kommentar?, bor du i Vetlanda kommun?
   Du får gärna lägga till mig på fb om du har det så se hur jag arbetar med dess frågor samt andra varje dag!

   Mvh: Christian Janér (m)

   1. Jag tror verkligen att du kan bli en tillgång för moderater i Vetlanda och för kunskapsskolan.
    Men Christian de som har mandat att direkt kunna påverka som moderater – då för en bättre skola, ja du Christian var finns de i debatten. Hävdar dina egna i BUN att skolan ska ha bättre förutsättningar – de har tystnat – det var bättre förr.
    Du kan bli den som visar vägen för hur man kan prioritera utan att tappa styrfart och verka för att kunna både gasa ochg bromsa.
    Jag är Vetlandabo och följer hur politiken i nya tider fått slagsida – jag är verkigen inte nöjd med det som kommer ut i offentliga debatten.
    Därför ser jag dig som ett ljus i mörkret – som jag tror har mycket ogjort och du kan bli en väckarklocka bland gamla slocknade stjärnor – inte minst bland moderater.
    Jag önskar få se mer av dig när jag kollar i digitala systemen eller i papperstidningar.
    Den samhällsbyggnadspolitik du står för sympatiserar jag med – men Christian ditt arbetslag har tappat styrfart – så ser jag på dagens moderater i Vetlanda – doch finns det undantag – därav är du en sådan poltiskt aktiv person.

 2. Man blir glad av att läsa det du skriver och jag tackar och bugar för den goda kritiken.

  Jag arbetar hårt hårt att få igång moderaterna i Vetlanda kommun och att kläcka fler och bra idéer borde för skolan och utbildningen men samt kommunen som storhet!

  Lägg gärna till mig på fb och så kan vi skriva mer och så kan du se vad jag mer arbetar med!

  Mvh: Christian Janer

Kommentarer avstängda