Ekonomi Eksjö Höglandet Nässjö Toppnyheter Vetlanda

SATSAR 20 miljoner kr i Nässjö – många nya jobb

Det väntas bli cirka 10 nya arbetstillfällen när ett privat vårdbolag satsar 20 miljoner kr i Nässjö.

En ny gruppbostad för LSS-boende planeras i Norrboda.
”Förhoppningen är att den ska vara inflyttningsklar till jul nästa år”, säger Växjöbaserade Fideli Omsorgs delägare Mikael Sjödahl i ett pressmeddelande.

Nu har Fideli Omsorg lämnat över bygglovet till kommunen gällande ett nytt LSS boende i Nässjö. Företaget har förvärvat en tomt på 2 500 kvadratmeter vid Skungelidsvägen i Norrboda. Där ska byggas en fastighet på ca 500 kvadratmeter med totalt sex lägenheter för personer inom LSS.

Lägenheterna planeras bli tvårumslägenheter om 40 kvadratmeter med eget kök och uteplats. Fastigheten ska man bygga i ett plan med tillhörande gemensamhetsutrymmen som kök, allrum, uteplats och tv-rum.

”Satsningen i Nässjö är i 20-miljonersklassen och kommer att tillföra 10-tal nya arbetstillfällen för orten”, säger Mikael Sjödahl.

Alexandra Olofsson är verksamhetschef för LSS-boendet i Vetlanda och kommer även bli verksamhetschef för boendet i Nässjö.
– Fideli satsar just nu med flera LSS-boenden på höglandet. Utöver Nässjö startar snart byggnation i Eksjö, och boendet i Vetlanda blev nyligen färdigt, säger Alexandra Olofsson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook