Ekonomi Vetlanda

Satsar 250 miljoner kr i Vetlanda

Kommunledningen i Vetlanda har nu kommit med ett paketförslag för Mogärde, Withala och Landsbro skolor.

Det blir högstadium på Withalaskolan och i Landsbro och Mogärdeskolan blir en låg- och mellanstadieskola.
Dessutom byggs 6000 kvadratmeter nya lokaler, varav 4000 kvadratmeter på Withalaskolan. På Mogärdeskolan rivs byggnaden i mitten på skolgården och en ny tvåvåningsbyggnad på 2000 kvadratmeter byggs istället.

Hela renoveringen, ombyggnaden och nybyggnaden väntas ta uppemot sex år och kosta 250 miljoner kronor.
”Vi ser det som en långsiktig, offensiv satsning på skolan. När det gäller finansieringen hoppas vi på tillväxt och ökade skatteintäkter. Ränteläget är lågt just nu och det kan vi utnyttja, men vi ska också vara beredda på högre nivåer i framtiden”, säger vice kommunalråd Jan Johansson (vf) i ett uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Nu börjar vi se spår av Sossepolitiken i Vetlanda. Det förefaller som de bägge kommunalråden har tappat fotfäste. Det är bra med satsningar på skolverksamheten men den måste givetvis vara finansierad till hundra procent. Jan Johansson hoppas på tillväxt och som följd av detta ökade skatteintäkter. Detta innebär i praktiken att projektet inte kan starta föränn tillväxten är bekräftad. Precis som Johansson säger är det ett lågt ränteläge just nu men den kan snabbt öka. Igår varnade dessutom riksbankschefen om att det kan vara farligt att låna pengar. Finansieringen av denna skolsatsning bör i första hand ske genom minskade personalkostnader som innebär ett 50 tal färre anställda i kommunen jämfört med antal anställda i år 2015. Antal anställda måste dessutom minska efterhand som facköreningen höjer lönekostnaden.

    1. Jaha, så det är bättre att göra som Borgarna gjorde då menar du? (Att istället använda dom lånade pengarna för att täcka upp skattebortfall p.g.a. skattesäkningar för höginkomsttagare)

Kommentarer avstängda