Sätt inte misstänkte terroristen i fängelse – ge honom ett obegränsat kontokort | Höglandsnytt
Debatt Krönika

Sätt inte misstänkte terroristen i fängelse – ge honom ett obegränsat kontokort


”Han hatar friheten över allt annat. Borde han inte, hellre än fängelse, bli dömd till att tillbringa resten av sitt med ett kontokort med obegränsad kredit”, frågar sig Klas Persson sarkastiskt i en krönika på tal om terrordådet.

Den okände Akilov från den sägenomspunna staden Samarkand längs sidenvägen har attackerat Sverige, eller, nej, inte bara Sverige, utan hela den fria världen. De som vet kan förtälja att han hatade vår frihet så mycket att han stal en lastbil för att dräpa så många som möjligt av våra medborgare och därigenom ända åtminstone deras fria tillvaro.

Sverige blev attackerat, men Sverige lät sig inte kuvas utan stod starkt och enat emot attacken och satte sedan in hela sin mäktiga polisstyrka och en del av försvaret. Hydran, monstret Akilov blev oskadliggjort på några timmar.

Nu kommer han, som hatar friheten över allt annat, att bli frihetsberövad för resten av sitt liv. Är inte det ett ganska olämpligt straff när man tänker efter. Borde han inte hellre bli dömd till att tillbringa resten av sitt liv i Mall of Scandinavia försedd med ett kontokort med obegränsad kredit?

Klas Persson, Järfälla

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook