Aneby Höglandet Nässjö Sävsjö Vetlanda

Sävsjö får jättebidrag för flyktingarna

Sävsjö kommun har fått drygt 400 000 kr i extra ersättning från staten för att man tagit emot extra många flyktingar i år och mer pengar är att vänta.

Sävsjö, Nässjö, Aneby och Vetlanda kommuner tillsammans med Värnamo kommun tillhör de kommuner som får extra pengar för sitt flyktingmottagande enligt det nya prestationsbaserade ersättningssystemet.
Sävsjö får mest för att man tagit emot ett stort antal flyktingar och deras anhöriga.
Sävsjö har hittills i år fått drygt 400 000 kr, Nässjö 288 000 kr, Värnamo 108 000 kr, Aneby 58 000 kr och Vetlanda 13 000 kr.

Sävsjö kommun kommer få ytterligare extra ersättning för varje nyanländ som kommer till kommunen, meddelar regeringen.

”Solidaritet ska löna sig. Kommuner som Sävsjö, Nässjö, Värnamo, Aneby och Vetlanda som tagit emot många får nu mer ersättning än andra kommuner som har tagit emot få”, säger integrationsminister Erik Ullenhag i ett uttalande.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

  1. Synd bara att det är skattebetalarna själva som betalar denna ”belöning”
    Hur dumma är människor egentligen?

  2. Dessa bidrag är inte till någon större hjälp, när bidragskranen skruvas åt. Då står kommunen där med en gigantisk bidragsbomb, som kommer dränera kommunens resurser. Det räcker med att se hur det ligger till i Nässjö redan, och värre kommer det bli.
    För Sävsjö utgår jag från att kommunen är rationella, och markerar mot de hot och utpressning som migrationsverket tidigare utförde, och avslutar all mottagning av invandrare, förutom de som utpressningen gällde.

  3. Varför alla dessa bidrag till kommunerna från skattebetalare när invandringen och flyktingmottagningen är en ren vinstaffär för kommunerna,enligt överheten??????

  4. Tänk vilka vinster dessa immigranter kommer att inbringa till Sävsjö kommun i framtiden.

Kommentarer avstängda