Sävsjö IBF föll borta mot Göteborg

Sävsjö räckte inte riktigt till i bortamötet mot serieledande IBF Göteborg. Men det var egentligen ingen skillnad på lagen – det var mera slumpen som gjorde att göteborgarna fick behålla samtliga poäng. Resultat: 5-3 (2-1, 2-1, 1-1).

Men det dröjde nästan 14 minuter innan värdlaget fick hål på sävsjönollan. Men sen dröjde det bara knappa tre minuter innan tvåan följde.

Joakim Bjerhag förgyllde läget lite efter 17.26 genom att sätta en straff.

Göteborg inledde andra perioden med att göra 3-1 efter dryga tre minuter. Sen dröjde det till 13.24 innan man gjorde 4-2 varpå Albin Hagelvik reducerade till 4-2

Redan efter knappa tre minuter i tredje ökade Göteborg på ledningen till 5-2. Matchens andra straff, också den i Sävsjöfavör, kom efter 11 minuter – men den missade man.

Matchens sista mål blev i alla fall Sävsjös, då Roger Johansson producerade 5-3.

Mer blev det dock inte. Det innebär att Göteborg nu drog ifrån poängmässigt efter att ha spelat ihop full pott, 12 poäng, mot Sävsjö som på andra platsen har 9 poäng.