Sävsjö IBK föll men vann skottstatistiken

Sävsjö IBK fick inte någon rolig söndagseftermiddag med mötet med IBF Göteborg, som kunde vända hem med en trygg 3-7-seger i bagaget. Periodsiffrorna 0-2, 2-5, 1-0 säger det mesta. Skottstatistiken talar också om ineffektivitet hos Sävsjö.

I det fallet var hemmalaget ganska överlägset med 33-28. Att så få bollar letade sig inj i göteborgskassen berodde naturligtvis på en kombination av bra målvakt och gtaskig precision hos skyttarna.

Göteborgarna kunde alltså gå till en första periodvila med en tvåmålsledning. Den andra perioden inleddes med att göteborgsmålen stod som spön i backen – det första, till 0-3, kom efter 47 sekunder.

Sen hann gästerna med 0-4, 0-5, 0-6 och 0-7 på åtta minuter innan Robert jerhag reducerade till 1-7 efter 12 minuter och sedan till 2-7 efter 16 minuter.

Göteborgarna förtog sig sen inte i tredje perioden, då Robert Bjerhag reducerade till 3-7. Men vem gläds åt ett hat trick i en sådan förlustmatch?

Publikintresset var blygsamt – bara 173 såg på.