Sävsjö IBK slog övertygande tabelltvåan Lerum

Sävsjö IBK behövde inte direkt överanstränga sig i hemmamötet mot tabelltvåan Lerum i innebandyettan. Redan efter första perioden stod det 3-0. När matchen var slut stod det 10-4 trots att skottstatistiken talade till Lerums favör med 30-44.

Men det är som bekant skotten i mål som räknas och där var det Sävsjö som slog an tonen. Jonas Rodewald gjorde matchens två första mål och Robert Bjerhag fyllde på med det tredje i första perioden.

Efter drygt halva andra perioden fick Lerum sitt första mål men Robert Bjerhag ökade på ledningen till 4-1. Efter det kostade Sävsjö på sig att bränna en straff.

I tredje periodens inledning fortsatte Sävsjö målproduktionen genom Henrik Rodewaldh, som ökade på till 5-1. Lerum kvitterade snabbt och det stod 5-2 innan Robert Bjerhag nästan lika snabbt vispade in 6-2. Efter det ökade Victor Gustafsson på till 7-2, Jonas Rodewaldh till 8-2 och Robert Bjerhag till 9-2.

Efter 12  minuter fick Lerum en syl i vädret och reducerade till 9-3 men Jonas Rodewaldh ökade på till 10-3 innan gästerna fick göra sista målet – straffen laget fick i sista minuten missade man.

Periodsiffrorna blev sålunda 3-0, 1-1, 6-3.

Lerum ligger kvar på andra plats i tabellen och Sävsjö har sin femteplats. 167 personer såg matchen.