Sävsjö innebandy slog Skövde efter viss vånda

Seriespelet just nu är ganska oinspirerande för Sävsjö IBK i innebandyns västra etta. Möjligheten att avancera är borta eftersom bara ett lag gör det och dit är avståndet alldeles för långt. Risken att ramla ur är obefintlig.

Men trots det går spelarna in för sin uppgift med glöd, i varje fall inledningsvis. Söndagens hemmamöte med Skövde visade att det finns gott hopp för framtiden. När första perioden var slut ledde Sävsjö med klara 4-0. Victor Gustafsson, Robert Bjerhag x 2 samt Jesper Fransson såg till att siffrorna var så prydliga.

Men sen var det inte lika roligt längre. Skövde tilläts att snabbt reducera till 4-1 och även om Robert Bjerhag ökade på ledningen till 5-1 var det Skövde som såg till att det blev spänning i matchen (eller rättare sagt: Sävsjö släppte in gästerna så det blev spänning igen). Vid periodslutet stod det 5-4.

Det såg ut att bli den vanliga visan med ett Sävsjö som inte förmår hålla i spelet matchen ut. Redan efter två minuter hade gästerna gått fram till ledning med 5-6. Då vaknade hemmagänget. Robert Bjerhag kvitterade och ökade på till 7-6  var Jonas Rodewaldh efter 13 minuter ökade på ledningen till 8-6. I den 19e minuten fastställde Robert Bjerhag slutresultatet till 9-6.