Ekonomi Sävsjö

Sävsjö kommun är helt unik och nej det är inte positivt

Arbetslösheten i Sävsjö kommun fortsätter att öka. Ökningen är skyhög och unik bland Sveriges kommuner.

Bland länets kommuner minskade arbetslösheten under mars i alla kommuner utom i Sävsjö och Nässjö, enligt uppgifter från Arbetsförmedlingen.
I Gnosjö var arbetslösheten i princip oförändrad.
I Nässjö har arbetslösheten ökat med 7,4 procent medan antalet arbetslösa i Sävsjö ökat med 21 procent på ett år. Vid en jämförelse med övriga Sverige är det bara några få kommuner som har en kraftigare ökning av arbetslösheten, konstaterar Arbetsförmedlingen i sitt senaste statistiska meddelande.
Arbetslösheten ligger på 10 procent i Nässjö och 9,3 i Sävsjö kommun.

Men det är stor skillnad på olika grupper i Sävsjö när det gäller arbetslöshet.
Ökningen av antalet arbetslösa i Sävsjö förklaras, enligt Arbetsförmedlingen. av den stora inflyttningen från utlandet till kommunen. För personer födda i Sverige minskade antalet arbetslösa i Sävsjö med 4,1 procent i jämförelse med mars 2014. För utrikesfödda ökade antalet arbetslösa med 39,5 procent under samma period.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Vem är förvånad !
    Med den vanskötsel av kommunen med kommunalrådet Stefan Gustafsson i spetsen, är det inte konstigt att arbetslösheten är unik i Sävsjö. När var Stefan Gustafsson ute hos någon företagare, dom som anställer folk ? Svaret är tyvärr, förmodligen aldrig !
    När man tror att böner och lite slimmiga kommentarer hjälper, då är det illa !

  2. Hög tid att kommunalrådet Gustafsson (KD) plockar undan bibeln från skrivbordet i tjänsterummet och tillsammans med sina övriga KD-politiker börjar ägna sig om verkligheten istället.

    ”Sävsjö kommun – där dumheten styr”

Kommentarer avstängda