Nyheter Sävsjö

Sävsjö kommun måste stoppa kränkningar på Ljungaskolan

Även om lärare är med på rasterna och barnen känner sig trygga kräver Skolinspektionen att ledningen för Ljungaskolan skriver ordentliga planer för att förhindra kränkningar.Skolinspektionen har under hösten granskat skolorna i Sävsjö kommun. Nu kommer rapporterna.

Enligt Skolinspektionen innebär små skolor som Lungaskolan risk för ensamhet, utfrysning och kränkningar. Skolinspektionen konstaterar att Ljungaskolan är en liten skola och kräver av skolledningen åtgärdsplaner.
Barnen har berättat för inspektörerna att de känner sig trygga på Ljungaskolan och att lärarna är med på rasterna och säger till och griper in om det händer något dumt. Lärarna är också med och leker med barnen.
Det dyker dock upp svordomar och att man kallar varandra dumma saker på skolan, säger barnen och lärarna håller med och försöker stoppa och rätta till.
Inspektörerna är inte nöjda eftersom skolans arbete inte har ”tydlig systematik” och skolledningen har nu till slutet av april på sig att utforma ”åtgärdsplaner” mot kränkande behandling.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook