Nyheter Sävsjö

Sävsjö skriver på klimatavtal

Sävsjö kommun skriver på det internationella Borgmästaravtalet och åtar sig därmed att sänka koldioxidutsläppen med 20 procent. ”Viktigt att vi också är med för ett bättre klimat”, säger kommunalråd Stefan Gustafsson (kd).

Aneby kommun skrev på Borgmästareavtalet i september som en av de första kommunerna i Sverige. Nu följer Sävsjö kommun efter som nummer två på Höglandet. I korthet innebär avtalet (Convenant of Mayors i internationella sammanhang) att kommunen förbinder sig att fram till 2020 sänka sina koldioxidutsläpp med 20 procent.
”Bra att få engagemang för något som vi redan gör”, säger Stefan Gustafsson och pekar på en rad saker där Sävsjö kommun arbetar för en bättre miljö: Stockarydsterminalen som för över gods från lastbil till tåg och biogassatsningen där förhoppningen är att få till en biogasmack.
”Det handlar mycket om att förändra attityder”, säger Stefan Gustafsson och tar reklam för kollektivtrafik som ett exempel eller utbyggnad av gång- och cykelvägnät för att få folk att låta bilen stå.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook